40% rabatt gäller nu- Utförsäljning 🤍 Rabatten dras automatiskt i kassan och gäller allt!

Egenskaper av Ring Slings by Claire sjalar

Hur mycket kan ni om mina sjalar? Det är många ord som kastas runt i sjalvärlden som kan vara lite förvirrande. GSM och stentvättat bland annat är vanliga frågor hos mina kunder.

Vad betyder GSM? Det står för grams per square meter och förklarar vikten eller densitet på tyget. Sjalar som kan ha samma GSM kan ändå kännas annorlunda beroende på själva tråds vikt och sättet som sjalen är vävt (tätt eller luftig/fluffigt). Alla mina stentvättat sjalar har en GSM på 250 som gör att de ligger på medeltjocka kategorien.

Och vad är stentvättat då? Stentvättat är tyg som är förtvättat med stenar för att mjukna upp och ge den en mer tvättat karaktär.

Jag har valt att ha tyger som har 200-310gsm för att de är stark och avlastar otroligt bra hela bär resan (upp till att barnet väger 15kg) samtidigt som jag ville ha något mjuk så att man slipper bryta in (mjukna upp) sjalar om man köper in när man väntar en liten nyfödd!  Stentvättat linne är mjukt redan från första dag och stark!  Super bra val för dig och dina barn!

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published